Zoeken in deze blog

woensdag 2 augustus 2017

Een checklist voor Mister Perfect?!?

Ik beken, ik heb een abonnement op een wijvenmagazine en ik kijk wekelijks uit naar het moment dat ik met dat boekske in mijne zetel kan gaan zitten... Het wekelijks lezen van de Flair is een van mijn guilty pleasures (ja, ik heb er nog). Ik deel hem wel met mijn zus omdat ik een abonnement voor mezelf niet over mijn hart zou krijgen naar papier en afval toe. 
Af en toe denk ik bij het lezen van die artikels toch eens na over hoe bepaalde dingen in mijn leven toegepast worden. En zo was er in de Flair van vorige week (25 juli 2017) een artikel over daten na je dertigste. Ik ben dan nog lang geen dertig, maar moet toegeven dat 'de schrik om een 'ouwe vrijster' te worden er toch stiekem een beetje in zit 😉...

Alle lezers weten van bij het begin van deze blog dat ik terug vollenbak 'op jacht' ben. Mijn zoektocht startte met Tinder, maar ik ging ook een stapje verder. Ik kom terug vaker de deur uit, let iets harder op wat ik aan trek bij het naar buiten gaan, ben onder begeleiding van een diëtiste wat mijn zelfvertrouwen toch al een goeie boost gaf en ga wat vaker naar de kapper dan anders. Ok ok, het zijn allemaal wat 'uiterlijke' dingen die ik aan pak, maar het is dikwijls wel de eerste indruk die je maakt die alles bepalend is hé...

Tinder lijkt me nu niet meteen de beste oplossing om Mister Perfect te leren kennen, maar het geeft je ego toch een boost als je vaak een match krijgt. Voor mij was Tinder alvast de perfecte kick off van mijn zoektocht naar een oprechte, eerlijke kerel. Ik verwijderde de app nog niet en zal een kans zeker niet onbenut laten, maar heel veel geloof hecht ik er toch niet aan...

Sinds ik terug open sta om te daten lijkt het ook alsof er ineens overal artikels, facebookberichten, instagramfoto's, blogs,... in mijn leven verschijnen die over daten of de zoektocht naar de juiste man gaan. In één van die artikels las ik over 'de checklist', een lijst die vrouwen maken over hun potentiële partner. Aan wat moet hij voldoen? Check, check, check. Dat begrijp ik echt niet... Ik ga bij een ontmoeting met iemand die mijn interesse wekt echt niet gaan denken aan zo'n lijstje hoor... Kan je je jezelf dan nog wel zijn tijdens een date of een toevallige ontmoeting?
Uiteraard heb ik wel een aantal puntjes waar Mister Perfect aan zal moeten voldoen. Geef mij alsjeblieft geen man die zijn dikke Mercedes belangrijker lijkt te vinden dan zijn lief of iemand die van het ene vliegtuig in het andere stapt om te gaan citytrippen aan de andere kant van de wereld...

Mijn checklist heeft vooral te maken met mijn eigen waarden en normen. Ik wil dat mijn Mister Perfect zich daar op z'n minst in kan vinden. Ok, stel dat de man van mijn leven voor me staat en dat citytrippen nu echt zijn ding is, dan wil ik hem gerust tonen dat het ook op andere manieren kan, dat reizen. Zolang hij er maar voor open staat.
Ik ben ook een veggie in hart en nieren, kan mijn date dat niet begrijpen, dan zal de deur naar buiten helaas rap terug open staan. Zal ik van hem eisen dat hij volledig vegetarisch eet? Nee natuurlijk niet, maar een beetje interesse is toch wel op zijn plaats...
Er zullen altijd wel dingen zijn waarvan je denkt 'verdikke, dat had ik toch liever anders gezien', maar als je iemand doodgraag ziet dat leer je daar mee leven uiteraard. Al is er één ding dat ik nooit of te nimmer nog door een man in mijn leven zal toelaten: oneerlijk zijn. Ik heb mijn portie leugens intussen wel gehad én durf ook eerlijk toegeven dat ik geen tweede keer zo sterk zal recht krabbelen uit zo'n situatie.

Vriendinnen vragen me ook vaak, 'Linde, op welk type man val je?'. Qua uiterlijk heb ik niet meteen een type, ik kan mijn ex-vriendjes dan ook totaal niet met elkaar vergelijken op uiterlijk vlak. Ik ben iemand die vooral let op het innerlijke. Klinkt cliché, maar het is zo. Ik geef meestal het volgende antwoord: 'als je een man kent die ik kan vertrouwen, die een goed gesprek geen probleem vind en waarbij ik mijn meestal vrolijke (maar soms ook minder vrolijke) zelve kan zijn, dan mag je me altijd aan hem voorstellen'. En als ik dan toch een bekend persoon moet zeggen die mijn hartje sneller doet slaan? Dan mag je me wel een Bartel Van Riet sturen 😉.

9 opmerkingen:

 1. zo herkenbaar maar bestaat die perfecte man. Vraag ik mij soms wel af. ik denk dat je daar niet te veel mag aandenken. De juiste komt ooit wel eens langs zeggen ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daten lijkt me ook heel ingewikkeld, wat voor man is leuk! Nou ik houd mijn vertrouwde man (hoop ik) de rest van mijn leven maar 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De perfecte man.. ik denk niet dat die er zijn. En ik denk ook maar goed ook, want hoe saai zou het zijn als iemand perfect is. Geen bewegingsruimte om jezelf verder te ontwikkelen, want misschien ben je dan niet meer perfect en in een relatie is het wel zo natuurlijk dat jullie samen ontwikkelen tot iets waar jullie voor willen staan. Ik zou ook de kriebels krijgen als alles perfect zou zijn, zeker een man.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk kun je snel een leuke man aan de haak slaan! Al lijkt dat hele date gedoe mij ook wel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbare eisen. Ik ben deze week al 7 jaar getrouwd, maar dat gaat juist goed doordat we hetzelfde in het leven s l staan, eerlijk zijn en elkaar de ruimte geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook never nooit met een checklist in mijn hoofd aan een date beginnen. Dan is een man bij voorbaat eigenlijk al afgeschreven denk ik. Mijn vriend was erg mysterieus en hij trok gelijk mijn aandacht. Dat is inmiddels al 7 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben zelf ook de perfecte man nog niet tegengekomen. Maar een lijstje heb ik niet meer.... We kunnen niks forceren denk ik dan maar. Als de liefde komt, komt ie en dan vraag ik me af of dat lijstje er nog toe doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook nog op zoek of op jacht haha!! Maar ik heb tegenwoordig geen lijstje meer hoor. Als de liefde komt, komt deze en de vraag is dan of dat lijstje nog belangrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Om eerlijk te zijn denk ik dat de perfecte man (jammer genoeg) niet bestaat... Maar ik hoop dat je binnenkort iemand tegenkomt dat echt perfect bij jouw past!

  BeantwoordenVerwijderen

Vorige posts

En toen Tinderde ik ook...

Tinder, het platform om aan een snelle one night stand te geraken. Maar vind je er ook echt de Mr. Pefect? Ik test het alvast voor je uit...