Uit: Landleven, Zoet mini-kookboek voor bakfanaten & zoetekauwen
Benodigdheden
- Voor de cake
- 150 milliliter zonnebloemolie of olie voor zoete gerechten
- 150 milliliter lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 geprakte rijpe banaan
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 125 gram fijn geraspte pastinaak
- 100 gram grofgehakte walnoot
- Voor de afwerking
- 60 gram zachte boter
- 75 gram bloemsuiker
- 75 gram roomkaas
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel fijngehakte walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Bekleed een cakeblik met bakpapier
- Klop de olie, suiker en het ei in een kom tot het mengsel lichter wordt van kleur
- Roer er de geprakte banaan onder
- Zeef het meel, bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout boven de kom en meng dit erdoor
- Voeg de pastinaak en de walnoot toe en meng goed.
- Giet het beslag in de vorm en bak zo'n 50 à 60 minuten
- Als de cake klaar is zet je deze ondersteboven op een rooster. Laat het blik er nog rond terwijl het hele boeltje aan het afkoelen is
- Ondertussen kan je aan de crème beginnen voor de afwerking
- Klop de boter en de suiker tot een bleek en luchtig mengsel
- Roer geleidelijk aan de roomkaas er door en daarna de honing
- Haal de cake uit het bakblik en zet ze recht
- Versier in grove pieken met de crème
- Werk af door er walnoten en eventueel nog wat extra honing op te strooien
Eigen tips en bevindingen
- Geen speculaaskruiden in huis? Kaneel kan al heel wat wonderen doen!
- De cake is bij mij nogal brokkelig. Ik zal dus aan het experimenteren slaan om dit nog beter te krijgen. Tips om dit te voorkomen zal ik hier dra posten
- De crème kan je extra pimpen door wat vanillepoeder toe te voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten